Trainingen

Recreanten

TTC Tielt tornooi voor eigen leden en andere clubs

Hoewel een groot deel van onze leden actief deelneemt aan de officiële competitie is het aantal recreatieve leden beslist niet aan de geringe kant.

Als recreatief lid krijg je evenveel gelegenheid om een vriendschappelijk partijtje te spelen en krijg je ook de mogelijkheid om alle geleide trainingen te volgen. Daarnaast krijgen recreatieve leden voldoende mogelijkheden om deel te nemen aan tornooien van andere clubs. Twee maal per jaar organiseert onze club ook zelf een tornooi voor eigen leden en leden van andere clubs.

 

Title

De jeugd staat centraal

De toekomst van de club

Bij TTC Tielt gaan wij uit van de stelling dat de jeugd de toekomst is van de club. Een actieve jeugdwerking zorgt er immers voor dat de opvolging op termijn verzekerd wordt en dat de meer ervaren spelers alert blijven door de jongeren die staan te popelen om hun plaats te nemen.

 Voorrang geven aan eigen spelers is een devies dat wij hoog in het vaandel voeren. Daarom ook dat wij liever investeren in onze jeugdopleiding dan dure transfers door te voeren. Rita Declercq en Filip Braeckevelt zorgen als respectievelijk jeugdverantwoordelijke en trainer voor een zinvolle jeugdwerking.

 

Title

Opleiding

Stages volgen door het Provinciaal Comité

Het spreekt voor zich dat je in onze club alle gelegenheid krijgt om zo vaak mogelijk je favoriete sport te beoefenen.
Wij trachten ieder jaar een toptrainer aan te trekken die ons tijdens de trainingen zowel op technisch als op tactisch vlak zoveel mogelijk kan bijbrengen.
Momenteel gebeurt dit iedere week tijdens de vrijdagtraining en tweewekelijks op de dinsdagtraining.
Naast deze professionele trainers zijn er ook voldoende talenten binnen onze club die extra speelvaardigheden kunnen bijbrengen.

Als er voldoende jeugdige kandidaten zijn, organiseert de club tijdens de grote vakantie en/of de kerstvakantie een meerdaagse stage.
Deze is volledig kosteloos voor onze leden!

Daarnaast krijgt elk lid de gelegenheid om stages te volgen die door het Provinciaal Comité of een andere club worden georganiseerd.
Aangezien deze stages soms nogal prijzig kunnen zijn, betaalt de club de helft van de stagekosten terug.
Tevens neemt de club alle inschrijvingsgelden voor nationale en provinciale kampioenschappen en criteriums voor haar rekening.

Het tafeltennisbat

Voor elke type speler een gespecialiseerd ‘paletje’

Het is pas nadat je een paar jaartjes de tafeltennissport beoefend hebt, dat je voor jezelf kan uitmaken of je een snelle, aanvallend ingestelde speler bent of eerder de koele verdediger die rustig het juiste moment afwacht om zijn punten te scoren.

Voor elk type speler is er in de gespecialiseerde handel een ruim aanbod aan tafeltennisbats en rubbers. Dergelijke houtjes zijn echter duur: je betaalt er al gemakkelijk tot 90 euro voor. Zolang de basisslagen niet volledig zijn aangeleerd, heeft het weinig zin om je zo’n duur stuk aan te schaffen. We adviseren je om te beginnen met een instapmodel (35 euro) dat je via de club (met korting) kan aankopen!

 

Dinsdag

19:00 – 20:00
Jeugdtraining
olv Filip

Dinsdag

19:00 – 21:30
Open
training

Donderdag

20:00 – 22:00
Recreanten
training 

Zaterdag

19:00
Thuismatch
Matchdag  

Ben je nieuw?

De beste tafeltennis club van west-vlaanderen

Wij vinden het bijzonder fijn dat je je interesseert voor onze boeiende sport en club, wij zullen je bij je ontdekkingstocht zo goed mogelijk begeleiden!