Praktische info

"Iedereen is welkom om onze sport uit te proberen"

PRAKTISCH

We vinden het bijzonder fijn dat je je interesseert voor onze boeiende sport en zullen je bij je ontdekkingstocht zo goed mogelijk begeleiden!


Tafeltennisclub Tielt maakt er een erezaak van om al zijn leden zo goed mogelijk te informeren. Op deze pagina zal je heel wat info terugvinden voor zowel de recreatieve als de competitiespeler. Mocht je toch nog vragen hebben kan je ons steeds contacteren via de gegevens op onze contactpagina.

Ben je nieuw?


Iedereen die geïnteresseerd is om onze sport beter te leren kennen mag tot 3 keer langskomen om deel te nemen aan één van onze trainingen. Op deze trainingen staat steeds iemand klaar om je op te vangen en alles uit te leggen.


Lidgeld


Om je definitief in te schrijven is het aangewezen een mail te sturen naar onze secretaris, die dan de nodige papieren in orde kan brengen. Na het betalen van het lidgeld ben je officieel lid.


Opmerkingen

 • Alle leden zijn welkom op alle trainingen. Het seizoen start half augustus en loopt tot eind mei (eind juni voor de recreanten).
 • Verzekering bij de VTTL voor alle leden inbegrepen. Deze verzekering geldt voor 12 maanden en waarborgt de burgerlijke aansprakelijkheid van de speler en het ongevallenrisico tijdens verplaatsing, wedstrijden en trainingen.
 • Wanneer meerdere leden inschrijven van hetzelfde gezin wordt er per gezinslid een extra korting van 20 euro toegekend. Het tweede lid heeft dus 20 euro korting, het derde lid 40 euro, ...


Competitie


Tafeltennisclub Tielt neemt in het seizoen 2019 - 2020 met vier ploegen deel aan de officiële tafeltenniscompetitie van de V.T.T.L.:


 • 3de provinciale: team All Soft Services
 • 3de provinciale: team De Nachtwacht
 • 4de provinciale: team Botermarkt
 • 5de provinciale: team Zakenkantoor Chris Albers


Daarnaast treden we aan in de jeugdcompetitie met 2 ploegen: de -12-jarigen en de +12-jarigen. 


Nieuwe, beginnende competitiespelers zetten hun eerste stappen in de laagste afdeling waarna ze kunnen doorstromen naar een hogere reeks. Een volledig seizoen bestaat uit 22 speelweken. Daarna spelen sommige ploegen nog een eindronde. Deze bepaalt welke bijkomende teams stijgen of dalen.


Er zijn zowel thuis- als uitwedstrijden die normaliter op zaterdagnamiddag of -avond worden afgewerkt. Elke wedstrijd duurt ongeveer drie uur. Bij uitwedstrijden wordt er verzameld aan spothal De Ponte. Na afloop worden de jongere competitiespelers naar huis gebracht door de begeleidende chauffeur.


Elke  nieuwkomer  in competitie  start steeds met  het klassement NG (Niet-Geklasseerd).  Jonge spelers die snel vooruitgang boeken, worden door de bond beloond met een hoger klassement. Voor jonge spelers zijn er ook een reeks tornooien die specifiek op hen zijn toegespitst. TTC Tielt zorgt ervoor dat jeugdspelers hieraan kunnen deelnemen.

Jeugdspelers en recreanten

100 Euro

Recreanten

120 Euro

Spelers die een andere hoofdclub hebben

80 Euro

TRAININGEN

Jeugdtraining olv Filip

Dinsdag

19:00 - 20:00

Open training

Dinsdag

19:00 - 21:30

Recreanten

Donderdag

20:00 - 22:00

Jeugd- en competitietraining

Vrijdag

19:00 - 20:30

MATCHDAG

Zaterdag

Thuismatch 19:00

WIE IS WIE?

DOCUMENTEN (downloads)

Recreanten


Hoewel een groot deel van onze leden actief deelneemt aan de officiële competitie is het aantal recreatieve leden beslist niet aan de geringe kant.


Als recreatief lid krijg je evenveel gelegenheid om een vriendschappelijk partijtje te spelen en krijg je ook de mogelijkheid om alle geleide trainingen te volgen. Daarnaast krijgen recreatieve leden voldoende mogelijkheden om deel te nemen aan tornooien van andere clubs. Twee maal per jaar organiseert onze club ook zelf een tornooi voor eigen leden en leden van andere clubs.


De jeugd staat centraal


Ook bij TTC Tielt gaan wij uit van de stelling dat de jeugd de toekomst is van de club. Een actieve jeugdwerking zorgt er immers voor dat de opvolging op termijn verzekerd wordt en dat de meer ervaren spelers alert blijven door de jongeren die staan te popelen om hun plaats in te nemen.


Voorrang geven aan eigen spelers is een devies dat wij hoog in het vaandel voeren. Daarom ook dat wij liever investeren in onze jeugdopleiding dan dure transfers door te voeren. Rita Declercq en Filip Braeckevelt zorgen als respectievelijk jeugdverantwoordelijke  en –trainer voor een zinvolle jeugdwerking.


Opleiding


Het spreekt voor zich dat je in onze club alle gelegenheid krijgt om zo vaak mogelijk je favoriete sport te beoefenen. Wij trachten ieder jaar een toptrainer aan te trekken die ons tijdens de trainingen zowel op technisch als op tactisch vlak zove


el mogelijk kan bijbrengen. Momenteel gebeurt dit iedere week tijdens de vrijdagtraining en tweewekelijks op de dinsdagtraining. Naast deze professionele trainers zijn er ook voldoende talenten binnen onze club die extra speelvaardigheden kunnen bijbrengen.


Als er voldoende jeugdige kandidaten zijn, organiseert de club tijdens de grote vakantie en/of de kerstvakantie een meerdaagse stage. Deze is volledig kosteloos voor onze leden!


Daarnaast krijgt elk lid de gelegenheid om stages te volgen die door het Provinciaal Comité of een andere club worden georganiseerd. Aangezien deze stages soms nogal prijzig kunnen zijn, betaalt de club de helft van de stagekosten terug. Tevens neemt de club alle inschrijvingsgelden voor nationale en provinciale kampioenschappen en criteriums voor haar rekening.


Clubkledij


Op trainingen ben je vrij te kiezen welke sportkledij je draagt. Het is aangeraden geen witte kledij te dragen omwille van de zichtbaarheid van de balletjes. Voor competitiespelers en voor deelname aan provinciale tornooien is het evenwel verplicht een officiële outfit van de club te dragen. Deze bestaat uit een polo voor zowel dames als heren en een short/skirt.

Beiden kunnen verkregen worden in onze club tegen voordelige prijzen: 15 Euro voor een polo, 10 Euro voor een short/skirt. Voor de jeugd voorzien wij T-shirts met ons logo op die verkregen kunnen worden op de dinsdagtraining.


Het tafeltennisbat (het 'paletje')


Doorgaans is het pas nadat je een paar jaartjes de tafeltennissport beoefend hebt, dat je voor jezelf kan uitmaken of je een snelle, aanvallend ingestelde speler bent of eerder de koele verdediger die rustig het juiste moment afwacht om zijn punten te scoren.


Voor elk type speler is er in de gespecialiseerde handel een ruim aanbod aan tafeltennisbats en rubbers. Dergelijke houtjes zijn echter duur: je betaalt er al gemakkelijk tot € 90 voor. Zolang de basisslagen niet volledig zijn aangeleerd, heeft het weinig zin om je zo’n duur stuk aan te schaffen. We adviseren je om te beginnen met een instapmodel (± € 35) dat je via de club (met korting!) kan aankopen.


Informatiekanalen


Omdat kennis het begin is van alle wijsheid, krijgen alle leden van de club op regelmatige tijdstippen alle nodige informatie die op dat moment beschikbaar is. Hiervoor maken we gebruik van verschillende kanalen:

 • Mail: alle officiële communicatie loopt in eerste instantie via mail
 • WhatsApp-groepen: voor snelle berichtgeving wordt vaak gebruik gemaakt van dit kanaal
 • Nieuwsbrief: hierin vind je verslagen van afgelopen activiteiten alsook aankondigingen voor nog komende evenementen
 • Website: alle algemene informatie is hierop terug te vinden
 • Facebookpagina: hierop kunnen verwijzingen komen naar activiteiten of andere zaken: https://www.facebook.com/TTCTielt/
 • Instagram: vanop tornooien of evenementen wordt vaak live fotomateriaal verspreid:

  https://www.instagram.com/ttctielt/